Już czwarty rok w naszej Szkole organizowane są kilkugodzinne warsztaty kulinarne dla gimnazjalistów. W tym roku po raz trzeci gościliśmy uczniów klas II Publicznego Gimnazjum w Maniowach wraz z wychowawcami.
W ramach warsztatów uczniowie zwiedzali część gastronomiczną naszej Szkoły, jak również uczestniczyli w produkcji oraz wypieku drobnych ciasteczek zarówno kruchych i półfrancuskich, sporządzali również pizzę. Wszyscy byli tak zafascynowani wykrawaniem i wykonaniem ciasteczek, że momentami wokół stołu robiło się bardzo ciasno. Na zakończenie warsztatów uczniowie zadawali wiele pytań, dzięki którym dowiedzieli się między innymi o kierunkach kształcenia oferowanych przez naszą Szkołę oraz o ważnych i ciekawych wydarzeniach, które mają tutaj miejsce. Odbyła się także degustacja wyprodukowanych wyrobów. Uczniowie zauważyli, że sporządzenie ich wcale nie takie trudne jak przewidywali na początku. Dziękowali, mówiąc, że bardzo dobrze się bawili, a pizza wyszła rewelacyjna. Jak zawsze gimnazjaliści otrzymali przepisy na wykonane wyroby.
Warsztaty przygotowała Teresa Ptak oraz uczniowie klasy IIa Bielska Agnieszka i Ireneusz Regiec.