19 lutego 2016 r. odbyły się kolejne warsztaty kulinarne. Tym razem uczestnikami byli uczniowie klasy 2b z Gminnego Publicznego Gimnazjum w Maniowach. Na początku uczniowie opowiadali jak się odżywiają min. co jedzą na śniadanie. Dyskutowano na temat wpływu właściwego odżywiania na zdrowie człowieka oraz jak to się przekłada na codzienne funkcjonowanie organizmu. Następnie młodzież rozpoczęła część praktyczną warsztatów. W trakcie pracy uczniowie klasy II ZSZ Kucharz: Krystian Bochnak, Urszula Plewa, Barbara Firek, Marzena Hebda oraz Karolina Matuszek pomagały i służyły naszym gościom pomocą i dobrą radą. Warsztaty przebiegły w radosnej i twórczej atmosferze. Uczniowie poznali nowe smaki i możliwości komponowania ciekawych, zdrowych potraw na śniadanie. Podczas degustacji był też czas na pytania dotyczące kierunków kształcenia w naszej szkole. Uczniowie mieli możliwość usłyszenia odpowiedzi na nurtujące ich pytania.
Cieszymy się z udanego spotkania. Do zobaczenia na kolejnych warsztatach !
M.H.