W dniach 6 i 13 listopada w ramach promocji zdrowego stylu życia w naszej w szkole gościliśmy uczniów klas V i VI Szkoły Podstawowej im. Adama Mickiewicza w Krościenku nad Dunajcem wraz z opiekunami Panią Elżbietą Kubik i Małgorzatą Gonciarz. Uczniowie uczestniczyli w tradycyjnym wypieku pieczywa. Poznali surowce niezbędne do jego produkcji i drobnych wyrobów z ciasta chlebowego. Mieli możliwość wykonania ciasta ręcznie, formowania bochenków chleba i drobnych bułeczek z różnymi dodatkami, takimi jak czarnuszka, słonecznik, dynia,siemię lniane i sezam. Wielką radość sprawiało formowanie drobnych wyrobów o różnych kształtach, np. precli, ślimaczków,zajączków, supełków . W trakcie wyrastania uformowanych wyrobów uczniowie mieli możliwość obejrzenia wystawy poświęconej Świętemu Janowi Pawłowi II. Druga część warsztatów obejmowała degustację pieczywa, co było największą atrakcją dla dzieci.
Warsztaty 6 listopada przygotowała i przeprowadziła Teresa Ptak , 13 listopada Stanisława Kwiatek.