18.11.2016 r. grupa uczniów z klas gastronomicznych naszej szkoły uczestniczyła w 24. Międzynarodowych Targach HORECA Gastrofood w Krakowie. Co roku ponad 360 wystawców z kraju i zagranicy prezentuje kompleksową ofertę wyposażenia obiektów gastronomicznych i hotelowych, zaplecza kuchennego, sal restauracyjnych oraz żywności, napoi i win z całego świata. Celem targów jest przedstawienie aktualnych trendów w sektorze szerokiej rzeszy gastronomów i hotelarzy. Kompleks targów HORECA to także prezentacja nowości branżowych, innowacyjnych rozwiązań i zastosowanych technologii. Zakres tematyczny targów obejmuje:
- Żywność mrożoną i lody
- Mięsa, wędliny i dziczyznę
- Ryby i owoce morza
- Produkty nabiałowe
- Produkty mączne i zbożowe
- Produkty piekarnicze
- Warzywa i owoce
- Wyroby tłuszczowe
- Słodycze i produkty cukiernicze
- Napoje alkoholowe i bezalkoholowe
- Zioła i przyprawy
Nasi uczniowie zaznajomili się z pełną ofertą targów. Mieli możliwość poznania najlepszych firm branży gastronomicznej i hotelarskiej. W trakcie zwiedzania odbywały się liczne pokazy, prezentacje i degustacje. Młodzież w strefie Salonu kawy i herbaty miała możliwość degustować najlepsze odmiany kawy i herbaty.
Bogatsi o wiedzę z zakresu nowinek gastronomicznych wróciliśmy do szkoły zadowoleni 🙂
[su_animate]