Pandemia jest dla nas bezlitosna. Dalej trwamy w zawieszeniu nie wiedząc co przyniesie jutro. Mimo wielu obostrzeń i zakazów, w myśl rozporządzeń Ministerstwa Edukacji,
w naszej szkole dalej realizujemy zajęcia praktyczne w gastronomii. Uczniowie klasy 2 a
gr. 2 Szkoły Branżowej I stopnia obecnie realizują dział programowy jakim są wyroby cukiernicze. Jest bardzo słodko! Piątkowe zajęcia były poświęcone wyrobom z ciasta francuskiego oraz półfrancuskiego. W ramach zajęć wykonaliśmy różne rodzaje ciast, nasze wyroby to: kremówka wadowicka z ciasta francuskiego, rogale z ciasta półfrancuskiego drożdżowego z marmoladą, koperty z jabłkiem z ciasta półfrancuskiego serowego oraz ciasteczka korpusowe z ciasta półfrancuskiego śmietanowego. Najlepszym i ostatnim punktem każdych zajęć jest ocena organoleptyczna. Kolejne zajęcia będą powtórzeniowe więc będzie jeszcze bardziej słodko. Następne relacje z zajęć już niebawem …..
M. Czaja