Szkolenie z obsługi pieca konwekcyjno-parowego

10 grudnia odbyło się szkolenie z obsługi pieca konwekcyjno-parowego zakupionego w ramach projektu ”Szkoły zawodowców – rozwój kształcenia zawodowego w placówkach oświatowych Powiatu Nowotarskiego”.
Zajęcia poprowadził Pan Paweł Młynarczyk – szef kuchni oraz specjalista ds. promocji marki STALGAST.
Podczas szkolenia zaprezentowano nowoczesne rozwiązania zastosowane w urządzeniu, a także omówiono szeroki zakres funkcji dedykowanych współczesnej gastronomii. Uczestnicy mieli okazję zapoznać się z praktycznymi możliwościami pieca, które znacząco usprawniają pracę i podnoszą jakość przygotowywanych potraw.
Spotkanie było niezwykle interesujące, a zdobyta wiedza z pewnością zostanie wykorzystana podczas zajęć praktycznych z uczniami, wzbogacając ich umiejętności oraz przygotowanie do pracy w branży gastronomicznej.

tekst: Stanisława Kwiatek

Podziel się swoją opinią