Przedmiot | Podręcznik |
---|---|
Biologia poziom rozszerzony gr. G | Biologia na czasie 4. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres rozszerzony; Franciszek Dubert, Jolanta Holeczek, Marek Guzik, Stanisław Krawczyk, Władysław Zamachowski, Anna Helmin; wyd. Nowa Era, 2022, nr dop. 1010/4/2022 |
Geografia poziom rozszerzony gr. H | Oblicza geografii 4. Zakres rozszerzony. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum; Marcin Świtoniak Tomasz Rachwał Paweł Kroh Czesław Adamiak; wyd. Nowa Era 2022; numer dopuszczenia: 973/4/2022 |
Historia | Historia 3. Podręcznik do liceum, technikum. Zakres podstawowy. Klasa 3. Szkoły ponadpodstawowe. Autor; Jarosław Czubaty, Piotr Szlanta Wyd. WSiP numer dopuszczenia: 1147/3/2024 Historia klasa 4. Podręcznik liceum, technikum. Zakres podstawowy. Autorzy: Piotr Szlanta, Andrzej Zawistowski, Wyd. WSiP, numer dopuszczenia: 987/4/2022 |
Język angielski poziom rozszerzony | Repetytorium. Język angielski. Poziom podstawowy i rozszerzony, Cathy Dobb, Ken Lackman, Jenny Dooley; wydawnictwo: Express Publishing 2023; numer dopuszczenia: 1149/1/2023 |
Język francuski | Podręcznik: Exploits 2 Podręcznik do nauki języka francuskiego dla liceum i technikum; Alessandra Bello, Carole Poirey, Magdalena Supryn-Klepcarz, Régine Boutégege, PWN Wydawnictwo Szkolne, 2020 i późniejsze, nr dop. 976/2/2020 oraz Exploits 3 Podręcznik do nauki języka francuskiego dla liceum i technikum; Alessandra Bello, Carole Poirey, Magdalena Supryn-Klepcarz, Régine Boutégege, PWN Wydawnictwo Szkolne, 2021 i późniejsze |
Ćwiczenia: Exploits 2 Zeszyt ćwiczeń do nauki języka francuskiego dla liceum i technikum; Alessandra Bello, Carole Poirey, Magdalena Supryn-Klepcarz, Régine Boutégege, PWN Wydawnictwo Szkolne, 2020 i późniejsze oraz Exploits 3 Zeszyt ćwiczeń do nauki języka francuskiego dla liceum i technikum; Alessandra Bello, Carole Poirey, Magdalena Supryn-Klepcarz, Régine Boutégege, PWN Wydawnictwo Szkolne, 2021 i późniejsze | |
Język niemiecki | Podręcznik: Effekt 4; Anna Kryczyńska – Pham, WSiP, 2021, nr dop. 937/4/2021; Effekt 5 Anna Kryczyńska – Pham, WSiP, 2022, nr dop. 937/5/2022 |
Ćwiczenia: Effekt 4 – zeszyt ćwiczeń; Anna Kryczyńska – Pham; WSiP, 2021, Effekt 4 – zeszyt ćwiczeń; Anna Kryczyńska – Pham; WSiP, 2022 | |
Język polski | Oblicza epok 4. Język polski. Podręcznik. Klasa 4 Adam Kalbarczyk, Dariusz Trześniowski, Dariusz Chemperek. Język polski. Podręcznik do liceum i technikum. Zakres podstawowy i rozszerzony, wyd. WSiP, 2022, nr dop. 952/7/2022. |
Matematyka | MATeMAtyka 4. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy. Szkoły ponadpodstawowe, Joanna Czarnowska, Jolanta Wesołowska, Lech Chańko, Wojciech Babiański; wyd. Nowa Era, 2022, numer dop.971/4/2022 |
Religia | W poszukiwaniu miejsca w świecie, podręcznik pod red. ks. Pawła Mąkosy, wyd. Gaudium AZ-44-01/18-LU-13/23 |
Wiedza o społeczeństwie | W centrum uwagi 2. Podręcznik do wiedzy o społeczeństwie dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy; Lucyna Czechowska, Arkadiusz Janick, wyd. Nowa Era, 2020, nr dop. 1034/2/2020 |
Wychowanie fizyczne | bez podręcznika |
Przedmioty zawodowe dla grupy G | |
Organizowanie produkcji gastronomicznej | Organizacja żywienia i usług gastronomicznych – część 1 – zasady żywienia; Beata Przygoda, Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Beata Sińska, Halina Turlejska, WSiP, 2020 oraz Organizacja żywienia i usług gastronomicznych – część 2; Joanna Duda, Sebastian Krzywda, Marzanna Zienkiewicz, WSiP, 2020 oraz Organizacja produkcji gastronomicznej; Anna Kmiołek, WSiP, 2018 |
Prowadzenie usług gastronomicznych | |
Planowanie żywienia | |
Język angielski zawodowy w gastronomii | Food service Industries; Virginia Evans, Jenny Dooley, Ryan Hallum; wyd Express Publishing, 2014 |
Przedmioty zawodowe dla grupy H | |
Język angielski zawodowy w hotelarstwie | How can I help you?; Hotelarstwo. Podręcznik do języka angielskiego w zawodzie technik hotelarstwa. Szkoły ponadgimnazjalne; Joanna Romanowicz, Dorota Nowakowska; WSiP, 2020 |
Obsługa gości w recepcji | Działalność recepcji, część 1 i 2; Barbara Cymańska – Garbowska, Danuta Witrykus, Jadwiga Pietras, Grzegorz Wolak; WSiP, 2014 |
Rezerwacja usług w recepcji | Realizacja usług w recepcji, część 1 i 2; Barbara Cymańska – Garbowska, Danuta Witrykus, Grzegorz Wolak; WSiP, 2020 (cz.1) , 2021 (cz.2) |