Zestaw podręczników dla klasy 3 G-H na rok szkolny 2024/2025

PrzedmiotPodręcznik
Biologia poziom podstawowy gr. HBiologia na czasie 2. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy; Jolanta Holeczek, Anna Helmin; wyd. Nowa Era, 2024, nr dop. 1006/2/2020
Biologia poziom rozszerzony gr. GBiologia na czasie 2. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres rozszerzony; Marek Guzik, Ryszard Kozik, Władysław Zamachowski; wyd. Nowa Era, 2020, nr dop. 1010/2/2020
ChemiaTo jest chemia 2. Zakres podstawowy. Chemia organiczna. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum; autorzy: Aleksandra Mrzigod, Janusz Mrzigod, Romuald Hassa,  wyd. Nowa Era, 2021, nr dop. 994/2/2020
FizykaOdkryć fizykę 3. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum, zakres podstawowy; Marcin Braun, Weronika Śliwa, wyd. Nowa Era, 2021, nr dop. 1001/3/2021
Geografia poziom podstawowy, gr. GOblicza geografii 2. Zakres podstawowy. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Szkoły ponadpodstawowe;
Krzysztof Wiedermann Radosław Uliszak Tomasz Rachwał Paweł Kroh; wyd. Nowa Era, 2020, nr dop. 983/2/2020
Geografia poziom rozszerzony gr. HOblicza geografii 2. Zakres rozszerzony. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Szkoły ponadpodstawowe
Tomasz Rachwał Wioleta Kilar;  wyd. Nowa Era, 2020, nr dop. 973/2/2020 oraz Oblicza geografii 3. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres rozszerzony. Autorzy: M. Świtoniak, T. Wieczorek, R. Malarz, T. Karasiewicz, M. Więckowski; Wydawnictwo NOWA ERA 2021, numer dopuszczenia 973/3/2021
HistoriaHistoria 3. Podręcznik do liceum, technikum. Zakres podstawowy. Klasa 3. Szkoły ponadpodstawowe. Autor; Jarosław Czubaty, Piotr Szlanta Wyd. WSiP numer dopuszczenia: 1147/3/2024
Historia i teraźniejszośćHistoria i teraźniejszość część 2. Podręcznik do liceum i technikum. Zakres podstawowy; Izabela Modzelewska – Rysak, Leszek Rysak, WSiP, 2022, nr dop. 1155/2/2022
InformatykaTeraz bajty. Informatyka dla szkół ponadpodstawowych. Zakres podstawowy. Klasa III, Grażyna Koba, wyd. Migra 2021, numer dop. 1042/3/2021
Język angielski poziom rozszerzonyPodręcznik:  On Screen Pre-Intermediate B1. Student’s Book., Jenny Doley, Virginia Evans, wyd. Express Publishing, 2019, nr dop. 946/2/2019
Ćwiczenia:  On Screen Pre-Intermediate B1. Workbook and Grammar Book+ DigiBook; Jenny Doley, Virginia Evans, wyd. Express Publishing, 2019
Język francuskiPodręcznik: Exploits 2 Podręcznik do nauki języka francuskiego dla liceum i technikum; Alessandra Bello, Carole Poirey, Magdalena Supryn-Klepcarz, Régine Boutégege, PWN Wydawnictwo Szkolne, 2020 i późniejsze, nr dop. 976/2/2020
Ćwiczenia:  Exploits 2 Zeszyt ćwiczeń do nauki języka francuskiego dla liceum i technikum; Alessandra Bello, Carole Poirey, Magdalena Supryn-Klepcarz, Régine Boutégege, PWN Wydawnictwo Szkolne, 2020 i późniejsze
Język niemieckiPodręcznik: Effekt neu 3; Anna Kryczyńska – Pham, WSiP, 2023, nr dop. 1133/3/2023
Ćwiczenia: Effekt neu 3 – zeszyt ćwiczeń; Anna Kryczyńska – Pham; WSiP, 2023
Język polskiJęzyk polski. Oblicza epok.Nowa edycja. Podręcznik do języka polskiego dla liceum i technikum. Zakres podstawowy i rozszerzony, Klasa 3 część 1, WSiP, 2024, nr dop. 952/5/2024/z1 oraz Klasa 3 część 2; Dariusz Chemperek, Adam Kalbarczyk, Dariusz Trześniowski, WSiP, 2024, nr dop. 952/6/2024/z1
MatematykaMATeMAtyka 2. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy. Szkoły ponadpodstawowe,
Grzegorz Janocha, Joanna Czarnowska, Lech Chańko, Wojciech Babiański; wyd. Nowa Era, 2020, nr dop. 971/2/2020
Podstawy przedsiębiorczościKrok w przedsiębiorczość, podręcznik do podstaw przedsiębiorczości dla szkół ponadpodstawowych; Zbigniew Makieła, Tomasz Rachwał; wyd. Nowa Era, 2020, nr dop. MEN 1039/2020/z1.
ReligiaW poszukiwaniu nadziei, podręcznik pod red. ks. Mariana Zająca, wyd. Gaudium; AZ- 33- 01/18 – LU – 15/22
Wychowanie fizycznebez podręcznika
Przedmioty zawodowe dla grupy G 
Organizowanie produkcji gastronomicznejTechnologia gastronomiczna z towaroznawstwem, cz.1 oraz cz. 2; Małgorzata Konarzewska; WSiP, 2019  oraz Sporządzanie potraw i napojów, cz. 1; Marzanna Zimkiewicz; WSiP 2019, MEN1.14./2018 oraz Sporządzanie potraw i napojów, cz. 2; Anna Kmiołek – Gizara; WSiP, 2019, MEN1.16./2018,Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Zasady żywienia: Beata Przygoda Beata Sińska Halina Turlejska Hanna Kunachowicz Irena Nadolna, WSiP 2020, oraz Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Podręcznik do nauki zawodu. Technik żywienia i usług gastronomicznych, część 2; Joanna Duda Marzanna Zienkiewicz Sebastian Krzywda;  WSiP, 2020 oraz Organizacja produkcji gastronomicznej, Anna Kmiołek, WSiP 2018
Przygotowanie dań
Wydawanie dań
Podstawy żywienia i gastronomii
Wyposażenie techniczne
Planowanie żywienia
Język angielski zawodowy w gastronomiiFood Service Industries. Student’s Book + kod DigiBook,
Jenny Dooley, Virginia Evans, Ryan Hallum; wydawnictwo Express Publishing 2018
Przedmioty zawodowe dla grupy H 
Język angielski zawodowy w hotelarstwieTourism,  Virginia Evans, Jenny Dooley, Veronica Garza;  wyd. Express Publishing 2019
Organizowanie usług dodatkowych w obiekcie świadczącym usługi hotelarskiePodręcznik i zbiór zadań: Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie. Kwalifikacja HGT.03. Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa. Część 1 i 2; Witold Dragoń, Bożena Granecka- Wrzosek; wyd. WSiP, 2019
Podstawy hotelarstwa
Utrzymywanie czystości i porządku w obiekcie hotelarskim
Rezerwacja usług hotelarskichRealizacja usług w recepcji, część 1 i 2; Barbara Cymańska – Garbowska, Danuta Witrykus, Grzegorz Wolak; WSiP, 2020 (cz.1) , 2021 (cz.2)
Obsługa gości w recepcjiDziałalność recepcji, część 1 i 2; Barbara Cymańska – Garbowska, Danuta Witrykus, Jadwiga Pietras, Grzegorz Wolak; WSiP, 2014
Przygotowywanie i podawanie śniadańUsługi żywieniowe w hotelarstwie; Bożena Granecka – Wrzosek; WSiP, 2014