Przedmiot | Podręcznik |
---|---|
Biologia poziom podstawowy gr. H | Biologia na czasie 3. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy; Jolanta Holeczek; wyd. Nowa Era, 2024, nr dop. 1006/3/2021 |
Biologia poziom rozszerzony gr. G | Biologia na czasie 3. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres rozszerzony; Franciszek Dubert, Jolanta Holeczek, Marek Guzik, Stanisław Krawczyk, Władysław Zamachowski, Anna Helmin; wyd. Nowa Era, 2024, nr dop. 1010/3/2021 |
Chemia | To jest chemia 2. Zakres podstawowy. Chemia organiczna. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum; autorzy: Aleksandra Mrzigod, Janusz Mrzigod, Romuald Hassa, wyd. Nowa Era, 2021, nr dop. 994/2/2020 |
Fizyka | Odkryć fizykę 3. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum, zakres podstawowy; Marcin Braun, Weronika Śliwa, wyd. Nowa Era, 2021, nr dop. 1001/3/2021 |
Geografia poziom podstawowy gr. G | Oblicza geografii 2. Zakres podstawowy; Krzysztof Wiedermann, Radosław Uliszak, Tomasz Rachwał, Paweł Kroh; wyd. Nowa Era, 2020, nr dop. 983/2/2020 |
Geografia poziom rozszerzony gr. H | Oblicza geografii 3. Zakres rozszerzony. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Szkoły ponadpodstawowe Marcin Świtoniak Marek Więckowski Roman Malarz Teresa Wieczorek Tomasz Karasiewicz; wyd. Nowa Era 2021; numer dopuszczenia: 973/3/2021 oraz Oblicza geografii 4. Zakres rozszerzony. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum; Marcin Świtoniak Tomasz Rachwał Paweł Kroh Czesław Adamiak; wyd. Nowa Era 2022; numer dopuszczenia: 973/4/2022 |
Historia | Historia 3. Podręcznik do liceum, technikum. Zakres podstawowy. Klasa 3. Szkoły ponadpodstawowe. Autor; Jarosław Czubaty, Piotr Szlanta Wyd. WSiP numer dopuszczenia: 1147/3/2024 |
Język angielski poziom rozszerzony | Podręcznik: On screen B1, Jenny Doley, Virginia Evans, wyd. Express Publishing, 2019, nr dop. 946/1/2019 |
Ćwiczenia: On screen B1, Jenny Doley, Virginia Evans, wyd. Express Publishing, 2019 | |
Język francuski gr.g | Podręcznik: Exploits 2 Podręcznik do nauki języka francuskiego dla liceum i technikum; Alessandra Bello, Carole Poirey, Magdalena Supryn-Klepcarz, Régine Boutégege, PWN Wydawnictwo Szkolne, 2020 i późniejsze, nr dop. 976/2/2020 oraz Exploits 3 Podręcznik do nauki języka francuskiego dla liceum i technikum; Alessandra Bello, Carole Poirey, Magdalena Supryn-Klepcarz, Régine Boutégege, PWN Wydawnictwo Szkolne, 2021 i późniejsze |
Ćwiczenia: Exploits 2 Zeszyt ćwiczeń do nauki języka francuskiego dla liceum i technikum; Alessandra Bello, Carole Poirey, Magdalena Supryn-Klepcarz, Régine Boutégege, PWN Wydawnictwo Szkolne, 2020 i późniejsze oraz Exploits 3 Zeszyt ćwiczeń do nauki języka francuskiego dla liceum i technikum; Alessandra Bello, Carole Poirey, Magdalena Supryn-Klepcarz, Régine Boutégege, PWN Wydawnictwo Szkolne, 2021 i późniejsze | |
Język niemiecki gr.h | Podręcznik: Effekt 4; Anna Kryczyńska – Pham, WSiP, 2021, nr dop. 937/4/2021 |
Ćwiczenia: Effekt 4 – zeszyt ćwiczeń; Anna Kryczyńska – Pham; WSiP, 2021 | |
Język polski | Oblicza epok 4. Język polski. Podręcznik. Klasa 4 Adam Kalbarczyk, Dariusz Trześniowski, Dariusz Chemperek. Język polski. Podręcznik do liceum i technikum. Zakres podstawowy i rozszerzony, wyd. WSiP, 2022, nr dop. 952/7/2022. |
Matematyka | MATeMAtyka 3. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy. Szkoły ponadpodstawowe, Grzegorz Janocha, Joanna Czarnowska, Jolanta Wesołowska, Lech Chańko, Wojciech Babiański; wyd. Nowa Era, 2021; numer dop. 971/3/2021 |
Wiedza o społeczeństwie | Podręcznik: W centrum uwagi 1. Zakres podstawowy. Wiedza o społeczeństwie. Podręcznik. Liceum ogólnokształcące i technikum, autorzy: Arkadiusz Janicki, Justyna Kięczkowska, Mariusz Menz, Wydawnictwo Nowa Era, 2019, numer dopuszczenia przez MEN: 1034/1/2019 |
Religia | W poszukiwaniu miłości, podręcznik pod red. ks. Paweł Mąkosy, wyd. Gaudium; AZ- 34- 01/18 – LU – 4/23 |
Wychowanie fizyczne | bez podręcznika |
Przedmioty zawodowe dla grupy G | |
Organizowanie produkcji gastronomicznej | Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Zasady żywienia. Podręcznik do nauki zawodu. Technik żywienia i usług gastronomicznych, część.1; Beata Przygoda Beata Sińska Halina Turlejska Hanna Kunachowicz Irena Nadolna; WSiP, 2020, Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Podręcznik do nauki zawodu. Technik żywienia i usług gastronomicznych, część 2; Joanna Duda Marzanna Zienkiewicz Sebastian Krzywda; WSiP, 2020, Organizacja produkcji gastronomicznej; Anna Kmiołek; WSiP, 2018 |
Planowanie żywienia | |
Usługi gastronomiczne | |
Prowadzenie usług gastronomicznych | |
Działalność gospodarcza w gastronomii | |
Język angielski zawodowy w gastronomii | Food service Industries; Virginia Evans, Jenny Dooley, Ryan Hallum; wyd Express Publishing 2018 |
Przedmioty zawodowe dla grupy H | |
Język angielski zawodowy w hotelarstwie | How can I help you?; Hotelarstwo. Podręcznik do języka angielskiego w zawodzie technik hotelarstwa. Szkoły ponadgimnazjalne; Joanna Romanowicz, Dorota Nowakowska; WSiP, 2020 |
Obsługa gości w recepcji | Działalność recepcji, część 1 i 2; Barbara Cymańska – Garbowska, Danuta Witrykus, Jadwiga Pietras, Grzegorz Wolak; WSiP, 2014 |
Rezerwacja usług w recepcji | Realizacja usług w recepcji, część 1 i 2; Barbara Cymańska – Garbowska, Danuta Witrykus, Grzegorz Wolak; WSiP, 2020 (cz.1) , 2021 (cz.2) |