Zestaw podręczników dla klasy 4 G-H na rok szkolny 2024/2025

PrzedmiotPodręcznik
Biologia poziom podstawowy gr. HBiologia na czasie 3. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy; Jolanta Holeczek; wyd. Nowa Era, 2024, nr dop. 1006/3/2021
Biologia poziom rozszerzony gr. GBiologia na czasie 3. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres rozszerzony;  Franciszek Dubert, Jolanta Holeczek, Marek Guzik, Stanisław Krawczyk, Władysław Zamachowski, Anna Helmin; wyd. Nowa Era, 2024, nr dop. 1010/3/2021
ChemiaTo jest chemia 2. Zakres podstawowy. Chemia organiczna. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum; autorzy: Aleksandra Mrzigod, Janusz Mrzigod, Romuald Hassa,  wyd. Nowa Era, 2021, nr dop. 994/2/2020
FizykaOdkryć fizykę 3. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum, zakres podstawowy; Marcin Braun, Weronika Śliwa, wyd. Nowa Era, 2021, nr dop. 1001/3/2021
Geografia poziom podstawowy gr. GOblicza geografii 2. Zakres podstawowy;  Krzysztof Wiedermann, Radosław Uliszak, Tomasz Rachwał, Paweł Kroh; wyd. Nowa Era, 2020, nr dop. 983/2/2020
Geografia poziom rozszerzony gr. HOblicza geografii 3. Zakres rozszerzony. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Szkoły ponadpodstawowe
Marcin Świtoniak Marek Więckowski Roman Malarz Teresa Wieczorek Tomasz Karasiewicz;  wyd. Nowa Era 2021; numer dopuszczenia: 973/3/2021 oraz Oblicza geografii 4. Zakres rozszerzony. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum; Marcin Świtoniak Tomasz Rachwał Paweł Kroh Czesław Adamiak; wyd. Nowa Era 2022; numer dopuszczenia:  973/4/2022
HistoriaHistoria 3. Podręcznik do liceum, technikum. Zakres podstawowy. Klasa 3. Szkoły ponadpodstawowe. Autor; Jarosław Czubaty, Piotr Szlanta Wyd. WSiP numer dopuszczenia: 1147/3/2024
Język angielski poziom rozszerzonyPodręcznik: On screen B1, Jenny Doley, Virginia Evans, wyd. Express Publishing, 2019, nr dop. 946/1/2019
Ćwiczenia:  On screen B1, Jenny Doley, Virginia Evans, wyd. Express Publishing, 2019
Język francuski gr.gPodręcznik:  Exploits 2 Podręcznik do nauki języka francuskiego dla liceum i technikum; Alessandra Bello, Carole Poirey, Magdalena Supryn-Klepcarz, Régine Boutégege, PWN Wydawnictwo Szkolne, 2020 i późniejsze, nr dop. 976/2/2020 oraz Exploits 3 Podręcznik do nauki języka francuskiego dla liceum i technikum; Alessandra Bello, Carole Poirey, Magdalena Supryn-Klepcarz, Régine Boutégege, PWN Wydawnictwo Szkolne, 2021 i późniejsze
Ćwiczenia: Exploits 2 Zeszyt ćwiczeń do nauki języka francuskiego dla liceum i technikum; Alessandra Bello, Carole Poirey, Magdalena Supryn-Klepcarz, Régine Boutégege, PWN Wydawnictwo Szkolne, 2020 i późniejsze oraz Exploits 3 Zeszyt ćwiczeń do nauki języka francuskiego dla liceum i technikum; Alessandra Bello, Carole Poirey, Magdalena Supryn-Klepcarz, Régine Boutégege, PWN Wydawnictwo Szkolne, 2021 i późniejsze
Język niemiecki   gr.hPodręcznik: Effekt 4; Anna Kryczyńska – Pham, WSiP, 2021, nr dop. 937/4/2021
Ćwiczenia: Effekt 4 – zeszyt ćwiczeń; Anna Kryczyńska – Pham; WSiP, 2021
Język polskiOblicza epok 4. Język polski. Podręcznik. Klasa 4
Adam Kalbarczyk, Dariusz Trześniowski, Dariusz Chemperek. Język polski. Podręcznik do liceum i technikum. Zakres podstawowy i rozszerzony, wyd. WSiP, 2022, nr dop. 952/7/2022.
MatematykaMATeMAtyka 3. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy. Szkoły ponadpodstawowe,
Grzegorz Janocha, Joanna Czarnowska, Jolanta Wesołowska, Lech Chańko, Wojciech Babiański; wyd. Nowa Era, 2021; numer dop. 971/3/2021
Wiedza o społeczeństwiePodręcznik:  W centrum uwagi 1. Zakres podstawowy. Wiedza o społeczeństwie. Podręcznik. Liceum ogólnokształcące i technikum, autorzy: Arkadiusz Janicki, Justyna Kięczkowska, Mariusz Menz, Wydawnictwo Nowa Era, 2019, numer dopuszczenia przez MEN: 1034/1/2019
ReligiaW poszukiwaniu miłości, podręcznik pod red. ks.  Paweł Mąkosy, wyd. Gaudium; AZ- 34- 01/18 – LU – 4/23
Wychowanie fizycznebez podręcznika
Przedmioty zawodowe dla grupy G 
Organizowanie produkcji gastronomicznejOrganizacja żywienia i usług gastronomicznych. Zasady żywienia. Podręcznik do nauki zawodu. Technik żywienia i usług gastronomicznych, część.1; Beata Przygoda Beata Sińska Halina Turlejska Hanna Kunachowicz Irena Nadolna;  WSiP, 2020, Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Podręcznik do nauki zawodu. Technik żywienia i usług gastronomicznych, część 2; Joanna Duda Marzanna Zienkiewicz Sebastian Krzywda;  WSiP, 2020, Organizacja produkcji gastronomicznej; Anna Kmiołek; WSiP, 2018
Planowanie żywienia
Usługi gastronomiczne
Prowadzenie usług gastronomicznych
 
Działalność gospodarcza w gastronomii
Język angielski zawodowy w gastronomiiFood service Industries; Virginia Evans, Jenny Dooley, Ryan Hallum; wyd Express Publishing 2018
Przedmioty zawodowe dla grupy H 
Język angielski zawodowy w hotelarstwieHow can I help you?; Hotelarstwo. Podręcznik do języka angielskiego w zawodzie technik hotelarstwa.  Szkoły ponadgimnazjalne; Joanna Romanowicz, Dorota Nowakowska; WSiP, 2020
Obsługa gości w recepcjiDziałalność recepcji, część 1 i 2; Barbara Cymańska – Garbowska, Danuta Witrykus, Jadwiga Pietras, Grzegorz Wolak; WSiP, 2014
Rezerwacja usług w recepcjiRealizacja usług w recepcji, część 1 i 2; Barbara Cymańska – Garbowska, Danuta Witrykus, Grzegorz Wolak; WSiP, 2020 (cz.1) , 2021 (cz.2)