Zestaw podręczników dla klasy 2A na rok szkolny 2024/2025

PrzedmiotPodręcznik
BiologiaBiologia 2. Podręcznik. Szkoła branżowa I stopnia, Beata Jakubik, Renata Szymańska, wyd. Operon, 2020, nr dop. 1072/2/2020
GeografiaGeografia 1. Podręcznik. Szkoła branżowa I stopnia; Sławomir Kurek, wyd. Operon, 2020, nr dop. 1110/1/2020
HistoriaDziś historia 2, Stanisław Zając, wyd. SOP Oświatowiec Toruń, nr dop. 1023/2/2020
Język angielskiPodręcznik: Life Vision Elementary A1/A2, Carla Leonard, wyd. Oxford, 2022, nr dop. 1130/1/2022
Ćwiczenia: Life Vision Elementary A1/A2, Helen Haliwell,Carla Leonard, wyd. Oxford, 2022
Język angielski – ćwiczenia konwersacyjnebez podręcznika
Język polskiTo się czyta! Podręcznik do języka polskiego dla branżowej szkoły I stopnia, Klasa 2; Anna Klimowicz, Joanna Ginter; wyd. Nowa Era, 2020, nr dop. 1025/2/2020
MatematykaTo się liczy! Klasa druga, Karolina Wej, Wojciech Babiański; wyd. Nowa Era, 2020, nr dop. 967/2/2020
ReligiaW poszukiwaniu dojrzałej wiary, podręcznik pod red. ks. Mariana Zająca, wyd. Gaudium; AZ-32-01/18-LU-3/21
Wychowanie fizycznebez podręcznika
Przedmioty zawodowe 
Przygotowanie dańTechnologia gastronomiczna z towaroznawstwem, część 1; Małgorzata Konarzewska; WSiP, 2019 oraz Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem, część 2; Małgorzata Konarzewska, WSiP, 2019 oraz Sporządzanie potraw i napojów, część 1; Marzanna Zimkiewicz; WSiP 2019; MEN 1.14/2018 oraz Sporządzanie potraw i napojów, część 2; Anna Kmiołek – Gizara; WSiP, 2019; MEN 1.16/2018
Przyjmowanie i magazynowanie żywności
Wydawanie dań
Bezpieczeństwo i higiena pracy
Podstawy żywienia i gastronomii                 Wyposażenie techniczne
Język angielski zawodowyCooking z serii Career Paths,  Virginia Evans, Jenny Dooley, Ryan Hayley; wydawnictwo Express Publishing, 2018